Derin bir yoğurma kabının içine göce konulur ve üzerine ılık su eklenerek 15-20 dakika bekletilir. Böylece kabaran ve iyice yumuşayan göceler içine tuz da eklenerek köfte gibi sıkıca ve uzun sure yoğurulur.
Göce harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak elde iyice yuvarlanır ve bir tepsiye dizilerek bir kenarda bekletilir. Bu arada patlıcanlar alaca soyulup, başparmak kalınlığında ve boyunda doğranır ve içine bir tatlı kaşığı kadar tuz atılmış bol suya acısını almak üzere konulur.
Bir tencerede yağla beraber, yemeklik incecik doğranmış soğanlar 5 dakika kadar kavrulup, salça ve kırmızıbiber eklenir.
Patlıcanlar ilave edilerek 2-3 dakika kadar kavurma işlemine devam edilir. Üzerine 7-8 su bardağı sıcak su eklenip, kaynamaya bırakılır.
Kaynayan suya haşlanmış nohutlarla beraber hazırlanan köfteler de atılır. 10-12 dakika kadar pişirilir. Limon suyu da eklenip altı söndürülür. İstenirse üzerine kızdırılmış tereyağlı nane gezdirilerek servise sunulur. Afiyet olsun.
Yemekçinin notu: Aşurelik buğday çekilerek her bir buğday tanesi dörtte bir, dörtte iki gibi çok daha küçük boyutlara getirilir. İşte aşurelik buğdayın bu şekline Adıyaman’da göce adı verilir.