Zeytinyağı orta boy bir tencerede kızdırıldıktan sonra pastırmalar kızgın yağda, tahta bir kaşıkla karıştırılarak 1 dakika kadar kavrulur. Pastırmalar tencereden alınıp incecik kıyılmış soğanlar aynı tencereye aktarılır. Üzerine incecik dilimlenmiş yeşil biberler de eklenip karıştırılarak orta ısılı ateşte 2 dakika kadar kavrulur.
Kabukları soyulmuş domatesler tavla zarı formunda doğranıp tencereye aktarılır. Patatesler soyulup kuş başı et formunda dilimlenerek yemeğe katılır. Tuz ve karabiber serpilip yaklaşık 2 su bardağı sıcak su da tencereye ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılıp orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişrilir. Tencerenin kapağı açılıp suyu süzülmüş konserve mısırlar ve hafif kızartılmış pastırmalar eklenir.
Ocağın altı biraz daha kısılıp patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilmeye devam edilir. İstenirse kırmızı toz biber serpiştirilerek ve sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.