Sosu hazırlamak için; domates salçasını geniş ve derin porselen ya da cam kaba aktarın. Üzerine yoğurt ve zeytinyağını ekleyip çatalla iyice çırpın. Tuz, karabiber, kuru nane ve kuru kekiği serpip tekrar karıştırın.
İncik etlerini hazırladığınız bu sosa iyice bulayın. Etlerin üzerini alüminyum folyo ya da streç filmle sıkıca kapatarak sosun içinde buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Böylece etlerin lezzetine lezzet katmış olacaksınız.
Diğer taraftan, tereyağını geniş bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Etleri sosla birlikte kızgın yağın içine yerleştirin. Etleri maşa yardımıyla etleri çevirerek 7-8 dakika kadar kızartın. Üzerine sıcak suyu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.
Etlerin tencerede yatık vaziyette durmasına dikkat edin. Tenceredeki su kaynamaya başlar başlamaz ocağın altını iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. Büyüklerimizin söylediği gibi “mum ışığı ateşi” kadar kısık ateşte etleri 2 saate yakın bir süre pişirin. Pişme süresi bittiğinde ağızda dağılan lokum gibi etler elde etmiş olacaksınız. Yanına püre, pilav, haşlanmış sebze koyarak servise sunun. NOT; Bu yemeği kemiksiz kuzu kol ya da dana etiyle de yapabilirsiniz. Ancak dana etinin pişme süresi kuzu etine göre daha fazladır. Ete çatal batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.