Taze baklayı yıkayıp, saplarını ayıkladıktan sonra ortadan ikiye bölerek, kararmaması için bol tuzlu ,limonlu suda bekletin. Çağlaları bol suyla ve ovalayarak yıkayıp süzün.
Diğer taraftan eti orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla karıştırarak, suyunu önce salıp sonra çekinceye kadar 8-10 dakika kavurun. Üzerine tereyağını ve zeytinyağını ekleyin.
Soyup ince yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları da tencereye aktarıp karıştırarak 7-8 dakika daha kavurun. Üzerine doğranmış bakla ve çağlayı ( ya da koruk suyu) ilave edin. Tuz, karabiber ve unu serpiştirin.
Yaklaşık 2-3 dakika daha karıştırarak kavurduktan sonra 5 su bardağı sıcak suyu da aktarıp kısık ateşte, yemek suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Etler iyice yumuşadığında bakla da pişmiş olacaktır. Eğer su miktarı az gelirse bir bardak daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Yemeği ocaktan alıp sıcak sıcak ve özellikle pilav yanında servise sunun. Afiyet olsun…