Ispanakları bol suyla yıkadıktan sonra iyice süzün ve incecik doğrayın . Soğanları,maydanoz ve dereotunu yıkayıp süzdükten sonra ince ince doğrayın. Büyükçe bir kabın içine, doğradığınız ıspanak,yeşil soğan,maydanoz ve dereotlarını koyun.
Üstüne pul biber, tuz ve karabiberi serpiştirdikten sonra tüm malzemeyi hafifçe ovalayın, rende peyniri de ilave ederek iyice karıştırın Yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine serin, 1/3 lük kısmını yufkanın üstüne kapatın iki kat yufka olan bu kısma boydan boya ıspanaklı harcın 1/ 6 sını yaydıktan sonra üstüne yufkanın diğer kısmını kapatın. Böylece uzun dikdörtgen bir harçlı yufka elde edeceksiniz.
Bu yufkanın iki ucundan ortaya doğru iyice sıkıştırarak büzüştürün, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayarak tepsiye aralarında boşluk kalmıyacak şekilde yan yana yerleştirin.
Börek sosu için, yumurtaları cam kapta çırpma teli ile çırpın,yoğurt, zeytinyağ ve biberleri ekleyip tekrar karıştırın. Tepsiye yerleştirdiğiniz yufkaların üstüne hazırladığınız sosu her yerine eşit gelecek şekilde yayın. 5 dakika önceden 200 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında üstleri kızarıncaya kadar 40-50 dakika pişirip çıkarın.Bıçakla yada elinizle dilimleyerek sıcak sıcak servise sunun. Afiyet olsun.