Patatesleri soyup yıkadıktan sonra kuşbaşı doğrayın. Sıvıyağı bir tencereye koyup yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve incecik dilimlediğiniz sarmısağı ilave edin. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Üzerine küp küp doğradığınız biber ve patatesleri ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
Üzerine sıcak suyu ilave edip patatesler pişinceye kadar kaynatın. Diğer taraftan; terbiyeyi hazırlamak için; un, yoğurt ve ½ su bardağı soğuk suyu büyük bir kaseye koyup çırpma teli yardımıyla karıştırın. Bir su bardağı sıcak suyu hemen aktarıp terbiyeyi ılık hale getirin. Patates çorbasını robotta çekerek püre haline getirin. Tekrar aynı tencereye aktarın.
Terbiye sosunu kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ve çorbayı karıştırarak ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ince doğranmış dereotu, tuz ve karabiberi ilave edip bir dakika daha kaynatın. Servise sunun. Afiyet olsun.