Barbunyayı (kuru fasulye de kullanabilirsiniz) üzerine çıkacak kadar suyla bir gece kadar suda bekletin. Ertesi gün suyunu yıkayıp süzün.
Soğanları soyup incecik doğrayın. Sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde dilimleyin.
Zeytinyağını orta boy bir tencerede kızdırın. Soğan ve sarımsağı tencereye aktarıp tahta bir kaşıkla karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.
Süzdüğünüz barbunyayı tencereye aktarıp tuz ve kırmız biberi serpiştirin. Orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla karıştırarak 5 dakika daha kavurun.
Varsa Çerkezlerin özel salçası olan acukadan da ilave edip barbunyanın üzerine 2 parmak çıkacak kadar suyu aktarın. Fasulye iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
İyice yumuşayan barbunyayı el blenderi yardımıyla çekerek koyu muhallebi kıvamında püre elde edin.
Üzerine kişniş ve fesleğeni de ekledikten sonra servis tabağına alın. Üzerine pul biber ve maydanoz ilave edip servise sunun.