Kerevizlerin sap ve yapraklarını iyice yıkayıp ince ince doğrayın. Kerevizleri soyup her birini ince halkalar halinde dilimleyin.(Kereviz çok çabuk kararan bir sebze olduğu için, içine limon suyu eklenmiş bol suyun içinde bekletilebilir)
Havuç ve kabağı soyduktan sonra yarım santim kalınlığında halkalar elde edecek şekilde dilimleyin.
Patatesi soyup yıkadıktan sonra tavla zarı formunda doğrayın
Kuru soğanları soyup her birini dört eşit parçaya bölün.
Zeytinyağını geniş bir tencereye (çelik tencere kullanılmasını öneririm) aktarın. Havuç ve soğan dilimlerini tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine kereviz dilimlerini dizip kabak ve patatesleri yayın.
Sosu hazırlamak için, limon suyu ve unu derin bir kaba koyup tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın. Tuz ve karabiberi serpip su (et ya da tavuk suyu kullanmanızı öneririm) ekleyerek malzemeleri iyice karıştırın.
Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine gezdirip tencereyi kısık ateşin üzerine oturtun. Ayıkladığınız sarmısakları, doğranmış kereviz saplarını ve yapraklarını üzerine serpiştirip tencerenin kapağı kapalı vaziyette kısık ateşte, kerevizler iyice yumuşayıncaya kadar, en az 40-45 dakika pişirin.
Yemeği ocaktan alıp henüz sıcak haldeyken servis tabağına yerleştirin. Üzerini incecik kıydığınız dereotuyla süsleyip servise sunun.