Akdeniz yeşilliklerini temizleyip ayıkladıktan sonra büyük parçalar halinde doğrayın. Dereotu ve maydanozu ayıklayıp incecik kıyın. Taze soğan ve kırmızı dolmalık biberi ayıklayıp incecik dilimleyin. Malzemeleri derin bir kaba koyup karıştırın. Üzerine mısır serpiştirin.
Son olarak, haşlanmış patatesleri tavla zarı formunda doğrayıp salata malzemeleriyle karıştırın. Sos için; soyulup çekirdeği çıkarılmış olan yumuşak avokadoyu mutfak robotuna koyun. Üzerine fesleğen yapraklarını (3 çay kaşığı kuru fesleğen de kullanılabilir) ilave edin.
Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ekleyip ılık suyu da aktardıktan sonra robotta çekerek püre haline getirin. Boza kıvamındaki sosu salata malzemeleriyle karıştırdıktan sonra servise sunun. Afiyet olsun.