Taze enginar kullanılacaksa üzerine çıkacak kadar kaynar suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. (haşlama suyuna 1 adet limonun suyu ve 5 yemek kaşığı zeytinyağı katılmalı) Konserve enginar kullanılacaksa, genelde sert çıktığı için yine bir ön pişirme yani haşlama yapılmalı.
Diğer taraftan, taze iç baklaların dış kabuğu bıçakla yarılıp çıkarılır. İçinden çıkan yemyeşil bakla haşlanıp süzülür.
Diğer taraftan, sosun hazırlanması için; sarmısak, ince kıyılmış dereotu mutfak robotu ya da blendere aktarılır. Üzerine; enginarın haşlama suyundan 2 su bardağı kadar, mayonez, hardal, ve tuz eklenip iyice çekilir.
Toz fesleğen ve kuru nane de katılıp malzemeler iyice çekilerek sulu bir püre haline getirilir.
Enginarlar servis tabağına yerleştirilip çukur kısımları haşlanmış iç baklayla doldurulur. Hazırlanan sos üzerlerine gezdirilip, soğuk olarak servise sunulur. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir. Herkesin hoşlanacağı nefis bir giriş yemeği, salata ya da meze olacaktır.
Not : İstenirse sosun içine 1 adet yumuşamış, soyulmuş ve küp küp doğranmış avokado eklenip hep birlikte çekilebilir. Sos daha da lezzetlenecektir. Afiyet olsun.